Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hővisszanyerős szellőztetés

Mi az a hővisszanyerős szellőztető rendszer?

A zárt légterekben segít biztosítani a megfelelő minőségű friss levegő cseréjét a már elhasznált, bent rekedt levegővel úgy, hogy közben fel is melegíti, ezáltal minimalizálja a hőveszteséget. Vagyis a tartósan megfelelő minőségű levegő rendelkezésre állását segíti elő, mégpedig a fűtésszámla indokolatlan megnövelése nélkül.

Hogyan működik?

A készülékben elhelyezett hőcserélőn áthaladó levegő rövid időn belül felmelegszik. A szobába beáramló felmelegített levegő egy ventilátor segítségével a lakótérbe jut, a lehűlt, párás és rossz minőségű levegő pedig távozik. Tehát kizárólag hőcsere valósul meg, a rossz minőségű és a friss levegő semmiképp nem keveredik egymással.

Előnyei:
• A szellőztető berendezés megelőzi a penészképződést, a cserélhető szűrő kiszűri a port a beáramló levegőből, a friss természetes levegő pedig jó közérzetet biztosít. Mindez hozzájárul az egészség megőrzéséhez, megelőzi a légúti megbetegedéseket.
• Az ablaknyitásos szellőztetésnél jelentős mértékben veszendőbe megy a felfűtött levegő, sokkal gyorsabban kihűl a lakás, mint beáramlik a friss levegő.
A berendezés működése téli időszakban:
A hűvösebb időszakban kintről friss, ugyanakkor száraz és hideg levegő áramlik a hővisszanyerős szellőztetőbe. A légcsatornákon áthaladó levegő rövid időn belül felmelegszik és így jut be a helységekbe.
A berendezés működése nyári időszakban:
A folyamat első lépéseként odakintről meleg, párás, ugyanakkor friss levegő áramlik a készülék belsejébe. A belül működő hőcserélőn áthaladva aztán egészen gyorsan le is hűl, ennek köszönhetően a szerkezet ventilátora már ezt a hűvösebb levegőt juttatja a helyiségbe.