Oldalsáv
HÍVJON MOST!
Klímatisztítás- nem is gondolnád mennyire fontos!
2015. szeptember 22.
Úgy gondoltuk egy fontos dologról kell beszélnünk, mert a klímatisztítás elhanyagolása, akár az életünkbe is kerülhet.

Sokszor úgy gondoljuk, amiről hallunk a TV-ben, vagy olvasunk róla, hogy „hű, milyen szörnyű dolog, még szerencse, hogy ez nem velem történt meg”. Igen, most nem veled, de akár veled is megtörténhetne. Így volt ez velünk is, amikor évekkel ezelőtt felröppent a hír, hogy bankkártya visszaélések vannak, óvatosan az internetes vásárlással. Hallottam róla, a csapból is ez folyt, mégsem foglalkoztam vele, hiszen bele sem gondoltam, hogy ez velem is megtörténhet….és megtörtént családon belül: a férjemnek Dallasban levették az összes pénzét a kártyájáról. Szerencsére a banknak azonnal feltűnt, hogy aznap még Budapesten fizettek a kártyával, este pedig Dallasban igen magas összeget leemeltek. Macera következett, rendőrségen feljelentés, és igen hosszú idő mire visszakaptuk a pénzt( de legalább visszakaptuk). De hogy jön ez a sztori a klímához? Úgy hogy nem is gondolnánk, hogy a klímakarbantartás mennyire fontos, és a klíma berendezések milyen sok szennyeződést tartanak magukban, mennyi betegséget lehet elkapni, ami akár halálos is lehet!

A klímaszerelőnk 2 héttel ezelőtt kórházba került, mert torok-tályogot kapott, és majdnem az életével fizetett érte. Egy átlagos nap volt, a szokásos napi klímakarbantartásra kihívták őket. Mind a kettő nyilvános hely volt, ahol sok ember megfordul nap mint nap. Ezek a klíma berendezések retekesek, gombásak voltak, és több mint 2 éve nem takarították őket. Éjszaka arra ébredt a mi Ferink, hogy nem kap levegőt, a torkához kapott, és a lélekjelenlétének valamint a párjának köszönhetően, a mentő igen hamar kiérkezett, és az orvosok azonnal megoperálták.

klímatisztítás

A klímaberendezéseket rendszeresen tisztítani kell, az előírásoknak megfelelően használni, hogy elkerüljük a betegségeket. Ha betartjuk ezeket a szabályokat, akkor nem történhet probléma.

Most lehet arra gondolni, hogy „még szerencse, hogy nincs klímám”, de ugyanúgy, mint a bankkártya esetében, az emberek nagy százalékának van már bankkártyája, és nem fordul elő mindenkivel, csupán ha nem rendeltetésszerűen használjuk! Felhívták a figyelmünket arra, hogy ne használjuk internetes vásárlásnál vagy használjunk biztonsági kódot, de nem tettük meg….

Szóval nem történik meg mindenkivel, és ne Ön legyen az, aki mégis klímakarbantartás elhanyagolása miatt pórul jár.

Mire figyeljen a klímatisztítás során?

Klímatisztítás szabályai:

1. Évente kétszer, de minimum egyszer ajánlott a klímaberendezések tisztítása karbantartása évszaktól függetlenül.

Fontos: Ez sok esetben a kiterjesztett garanciához is szükséges

2.Ha otthon saját maga tisztítja ki klímaberendezését, használjon a célnak megfelelő készítményt. Ezeket a speciális légkondi tisztító spray-ket megvásárolhatók nálunk a klímaszaküzletben vagy webshopunkban.

A következő klímatisztító spray-ket ajánljuk:  Perjo, Frionett,Rottenberger

3. Legyünk körültekintőek, ha klímaszerelőt választunk! 

Klímatisztítás Budapesten: 06-1-253-0394

Hívjon minket, segítünk!

 Forrás: klimafaktor.hu

K. Judit
ÁSZF | Adatvédelem | Elállási nyilatkozat
1173 Budapest, Pesti út 9.
Faktor Vállalkozási Iroda Kft. © Minden jog fenntartva!